Šéfkuchár spoločnosti NCL vydal kuchársku knihu Food Republic
14.09.2016 - Fanúšikovia prémiovej reštaurácie Food republic, ktorá je jednou z 27 možností stravovania na lodi Norwegian Escape, sa určite potešia: šéfkuchár Jose Mendin, talent v pozadí tohto konceptu, práve vydal digitálnu kuchársku knihu s receptami na mnohé z jedál multi-etnického jedálneho lístka reštaurácie.
K dispozícii na stiahnutie na iTunes (a čoskoro aj na zariadeniach Android a na Amazon.com) za $1.99, táto 47-stranová elektronická kniha "Food Republic by Jose Mendin" je súhrnom 30 receptov nielen z kuchyne Food Republic (ktorá bola otvorená na Norwegian Escape v novembri 2015), ale aj zo 4 iných reštaurácií skupiny Pubbelly Restaurant z Miami.
"Moje jedlo je výdatné, čiastočne inšpirované kulturálnymi a kulinárnymi tradíciami," hovorí Mendin. "Chcem, aby moje jedlo bolo nástrojom k pochopeniu sociálnej interakcie a neuberali zo vzácneho času, ktorý trávime s našimi blízkymi. A preto, tieto recepty sa držia tejto mantry – sú rýchle, jednoduché a povzbudzujú konverzáciu."
Domáce kuchárky a kuchári sa tak môžu naučiť, ako pripraviť najoblúbenejšie jedlá Food Republic ako Hamachi taquitos, plnené mäsové knedličky a datle s chorizo klobáskou. "Táto kniha ponúka možnosť preniesť si zážitok z plavby domov," povedal Juan Fernando Ayora, fotpograf a kreatívny riaditeľ publikácie.
Druhá reštaurácia Food Republic sa predstaví na lodi Norwegian Joy, ktorá debutuje budúce leto a bude určená pre čínsky trh z prístavov Shanghai a Tianjin (Peking).